به گفته دکتر ماکان آریا پارسا هلدینگ یا شرکت نگهدار که به آن شرکت مادر نیز گفته می شود، این شرکت هیچ نوع خدماتی ارائه نمی دهد. به بیان دیگر این نوع شرکت محصول خاصی تولید نمی کند، ولی درآمد خود را از مالکیت سهام دیگر مشاغل به دست می آورد. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی این شرکت سهامی بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

ماکان آریا پارسا در دفتر کار خود

هلدینگ چیست؟

هلدینگ یک کلمه بسیار آشنا برای اکثر مردم به شمار می رود. افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند امکان دارد با این کلمه در طول روز زیاد روبرو شده باشند. شرکت نگهدار یا شرکت مادر در یک زمینه مشترک می توانند به فعالیت بپردازد. پس از آن نوبت به سرمایه گذاری می رسد. به یاد داشته باشید به هر شرکتی که سهامی مدیریتی یک یا چندین شرکت را عهده دار باشد شرکت مادر گفته می شود. ما در ادامه به تفاوت سرمایه گذاری در این شرکت و شرکت های دیگر می پردازیم.

هلدینگ چیست؟

شرکت های مادر نقش مهمی در اقتصاد مدرن جهانی دارند. در این گونه شرکت ها به هیچ عنوان فعالیت یا کسب کار خاصی صورت نمی گیرد و غالبا مالکیت دارایی ها را برعهده دارند. این دارایی ها می توانند به موارد زیر مربوط شوند:

  • سهام های مرغوب که می توانند به دارایی های این نوع شرکت سهامی مربوط شوند.
  • نشانه های تجاری، اختراعات و برندها و حق کپی رایت
  • مالکیت معنوی
  • املاک و مستغلات
  • صندوق های سرمایه گذاری نظیر شرکت هایی با مسئولیت بسیار محدود یا شرکت هایی که مشارکتی هستند.
  • صندوق های پوشش دهنده ریسک
  • صندوق های سرمایه گذاری

هلدینگ های معروف ایران

شرکت مادر یا شرکت نگهدار چه ویژگی هایی دارد؟

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا شرکت های مادر دارای چند ویژگی اصلی و مهم هستند که بین دیگر شرکت ها متمایز می شوند. شرکت های مادر به دو گروه دسته بندی می شوند:

در حقیقت دو مورد از مهم ترین ویژگی های شرکت های هلدینگ محسوب می شود.

  • این نوع شرکت از دارایی های ما در مقابل ورشکستگی های دیگر شرکت ها حفاظت می کند.
  • این نوع شرکت در جهت رشد و توسعه کشور می کوشد.
  • نوع اول شرکت مادر، شرکت سهامی می باشد که در کنار عملیات بازرگانی قسمتی از سرمایه خود را صرف خریدن سهام در شرکت های دیگر می کند این نوع شرکت را شرکت کنترل کننده نیز می نامند.
  • نوع دوم شرکت مادر شرکت سهامی می باشد، ولی در این میان همه سرمایه اش را صرف خرید سهام در سایر کشورها می کند. این نوع شرکت فعالیت بازرگانی ندارد و به آن شرکت دارنده نیز می گویند.

هلدینگ های معروف ایران

طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا شرکت های مادر در ایران به صورت پراکنده وجود دارند. در ادامه به معروف ترین شرکت های مادر در ایران می پردازیم:

شرکت نگهدار رایزکو

از شرکت های مادر می توان به شرکت رایزکو اشاره کرد. رایزکو یک شرکت بسیار بزرگ است که قطعات خودرو تولید می کند. این شرکت در سال 1390 ایجاد شد. رایزکو توانسته تا به امروز نیروهای بسیار زیادی را استخدام نماید. اگر تمایل دارید با این شرکت همکاری کنید می توانید آگهی های استخدام شرکت رایزکو را پیگیری نمایید.

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ

 

شرکت نگهدار خلیج فارس

از شرکت های مادر می توان به شرکت خلیج فارس اشاره نمود. بر باور دکتر ماکان آریا پارسا شرکت خلیج فارس یک شرکت بسیار بزرگ است که در زمینه فرآورده های نفتی و امور پتروشیمی فعالیت می کند. این شرکت در سال 1389 شروع به کار کرد و دفتر آن در تهران می باشد. بهتر است بانید پتروشیمی کارون، پتروشیمی خوزستان، پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی بوعلی سینا و پتروشیمی پارس از زیر مجموعه شرکت خلیج فارس هستند.

شرکت نگهدار گلرنگ

از شرکت های مادر می توان به نام گلرنگ اشاره کرد.تقریبا همه ما با نام گلرنگ آشنایی کامل داریم. این شرکت بزرگ در زمینه مواد شوینده، دارویی، غذایی و بهداشتی فعالیت می کند. تاریخ تاسیس این شرکت سال 1351 می باشد. گلرنگ از سال 1351 تا به امروز توانسته رشد زیادی داشته باشد و زیر مجموعه های فراوانی به این مجموعه ملحق شده اند.

شرکت هلدینگ چیست؟،

شرکت نگهدار میهن

نام میهن نیز جزو شرکت های مادر محسوب می شود. این شرکت نگهدار را تقریبا همه می شناسیم. به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا  میهن یک شرکت غذایی در زمینه محصولات لبنی و به علت تولید نمودن بستنی های رنگارنگ و خوشمزه معروف می باشد. این شرکت از سال 1354 کار خود را آغاز کرد. از زیر مجموعه های این شرکت نگهدار می توان به دیلی مارکت، صنایع بسته بندی کاسپین، پلی بک و طبیعت سبز اشاره نمود. اگر علاقه دارید که در این شرکت مادر کار کنید پس اخبار مربوط به آن را پیگیری نمایید.

شرکت نگهدار فردوس پارس

از شرکت های مادر می توان به شرکت نگهدار فردوس پارس اشاره نمود. فردوس پارس در زمینه دامپروری و کشاورزی فعالیت می کند. این شرکت حدودا 27 زیر مجموعه بسیار مهم دارد. تعداد محصولاتی که این شرکت نگهدار تولید می کند بیش از 40 محصول می باشد. تمام کارشناسانی که در این شرکت استخدام شده اند جزو برترین متخصصین محسوب می شوند.

مزایا و معایب شرکت های هلدینگ

شرکت های مادر مزایا و معایبی نیز دارند. مزیت های این شرکت ها عبارتند از:

مزایای مالیاتی

شرکت های مادر می توانند از چند مزیت مالیاتی گوناگون استفاده نماید. به طور مثال این شرکت ها می توانند سود وام ها را برای تامین مالی کسب و کار خود کاهش دهند. همچنین این شرکت ها می توانند مالیات بر سود را تا حد ممکن عقب بیندازند.

شرکت مادر یا شرکت نگهدار چه ویژگی هایی دارد؟،

 

استفاده از فرصت های جدید و تازه

شرکت های مادر می توانند به شما کمک نمایند تا در بازارهای جدید رشد کنید. زمانی که شما از یک شرکت مادر برخوردار هستید می توانید از ساختار این نوع شرکت برای گسترش به بازارهای جدید نیز استفاده نمایید. شرکت های مادر می توانند به شما کمک کنند تا درآمد بیشتری کسب نمایید و بتوانید رشد کنید.

کسب و کار جدید و متنوع شرکت های مادر

یکی از مزیت های مهم شرکت های مادر این است که می توانند کمک کنند تا به کار خود تنوع ببخشید. تنوع قسمت مهمی از کار محسوب می شود و به گسترش کسب و کار کمک زیادی می کند. اگر شرکت شما درگیر زیان دهی شوید، شرکت های دیگر می توانند در این خصوص به شرکت تان کمک نمایند.

شرکت های مادر علاوه بر مزیت ها از معایب نیز برخوردار می باشند. مهم ترین معایب شامل موارد زیر می شوند:

ساختار سخت و پیچیده شرکت های مادر

از معایب شرکت های مادر می توان به این مورد اشاره نمود که این شرکت ها می توانند ساختار بسیار سخت و دشواری داشته باشند. این مسئله می توانند درباره تصمیم گیری شما در مورد کسب و کار تاثیر فراوانی بگذارد.

 تهدید با یک ورشکستگی

از مهم ترین معایب شرکت های مادر می توان به تهدید شرکت ها با یک ورشکستگی اشاره نمود. به بیان دیگر اگر یکی از شرکت هایی که شما مدیریت آن را برعهده دارید ورشکست شود، دیگر شرکت ها نیز می توانند به خطر بیفتند.

کسب و کار جدید و متنوع شرکت های مادر

مدیریت دشوار شرکت های مادر

از معایب شرکت های مادر می توان به مدیریت سخت و دشوار آن اشاره نمود. هنگامی که شما صاحب شرکت نگهدار هستید، می بایست شرکت های فردی را نیز مدیریت نمایید. به همین خاطر اداره شرکت های مادر کمی دشوار و سخت می باشد.

شرکت هلدینگ چیست؟

شرکت نگهدار یا هلدینگ، شرکت سهامی می باشد که قسمت اعظم سرمایه دیگر شرکت ها را خریداری نماید. این شرکت می تواند بر تصمیمات و سیاست های مالی شرکت های دیگر تاثیر بگذارد. این امر هنگامی امکان پذیر می باشد که شرکت مادر به طور صحیح و طبق قانون تاسیس شود. علاوه بر این مدارک لازم را نیز داشته باشد. ما در ادامه به طور کامل به معرفی این شرکت می پردازیم:

دکتر آریا پارسا مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره مرکز توسعه آموزشهای مجازی پارس

  • شرکت مادر قسمت مهمی از سهام شرکت را در اختیار دیگر شرکت ها قرار می دهد. بدین صورت از سیاست های داخلی آن شرکت ها برخوردار می شود. به یاد داشته باشید شرکت هایی که سهام آن به وسیله شرکت نگهدار خریداری شده است از لحاظ حقوقی و مالی به شرکت نگهدار وابسته می شوند. مدیریت شرکت ها و تصمیم گیری ها بر عهده شرکت نگهدار یا شرکت مادر خواهد بود.
  • به همین خاطر شرکت های مادر می توانند سهام چندین شرکت را داشته باشند. به بیان دیگر این نوع شرکت می توانند در تصمیم گیری ها مربوط به سیاست های مالی مشارکت داشته باشد.

کسب و کار

معرفی انواع شرکت های مادر

شرکت های مادر انواع گوناگونی دارند، برخی از انواع شرکت های مادر عبارتند از:

  • شرکت نگهدارهای مختلط: این نوع شرکت ها از مجموعه چندین شرکت متفاوت ایجاد شده اند.
  • شرکت نگهدارهایی که از مجموعه چندین شرکت بزرگ ایجاد شده اند نظیر ایران خودرو.
  • شرکت نگهدارهای محصولی: این نوع شرکت ها دارای خدمات، محصولات و اهداف یکسان می باشند.