از دید دکتر ماکان اریا پارسا ساده سازی تصمیم های سخت در واقع به معنای کاهش پیچیدگی و سختی تصمیمگیری است. به گونه ای که فرآیند تصمیمگیری برای فرد یا گروهی که تصمیم گیری می کنند، آسان تر و قابل اجرا تر شود. در واقع، هدف از ساده سازی تصمیم های دشوار و سخت، رسیدن به یک راه حل یا تصمیم قابل فهم، قابل اجرا و عملی است. راه حلی که از فرآیندهای پیچیده برای آغاز حرکت به سمت مسیر مورد نظر، جلوگیری کند.
سخت ترین دوراهی های زندگی را می توان با ساده سازی تصمیم های سخت هموار نمود. در واقع این ساده سازی یک نوع مهارت نرم به شمار می رود که باید توسط انسان ها فرا گرفته شود. اگر شخصی از چنین مهارتی برخوردار نباشد، موفق نخواهد شد در شرایط سخت و دشوار زندگی بهترین راه حل را انتخاب کند. برای ساده سازی این تصمیم های دشوار تکنیک های بسیاری وجود دارند که ما به بیان آنها خواهیم پرداخت.
بهترین تکنیک های ساده سازی تصمیم های سخت
به گفته دکتر ماکان آریا پارسا قرار گرفتن در شرایط سخت و دشوار، از نظر روحی انسان را با اختلالات و مشکلات بسیاری مواجه می سازد. اگر فردی در مورد تکنیک های ساده سازی این شرایط دشوار اطلاعاتی نداشته باشد، ممکن است در مواجه با مشکل، آسیب شدیدی ببیند. از ساده ترین و در عین حال موثرترین تکنیک های ساده سازی تصمیم های دشوار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ساده سازی تصمیم های دشوار با تجزیه و تحلیل مشکل
به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا بررسی و تجزیه و تحلیل مشکل رخ داده و بررسی جزئیات آن برای رسیدن به راهحل های ممکن، بسیار کار ساده ای است. به عنوان یک مثال برای ساده سازی تصمیم گیری، فکر کنید درگیر یک مشکل خانوادگی شده اید. اگر به جای تجزیه و تحلیل علت رخداد این مشکل، صورت مسئله را پاک کنید، آیا می توانید با این شرایط سخت مواجه شوید؟
بدون تردید تجزیه و تحلیل مشکل رخ داده به منظور ساده سازی تصمیم های سخت، به شما کمک خواهد کرد که بهترین راه حل را انتخاب کنید. پس از آن نیز می توانید شاهد مزایای تصمیمی که گرفته اید باشید و نتیجه عالی از آن به دست آورید.
ساده سازی تصمیم های سخت با تقسیم بندی
بر باور دکتر ماکان آریا پارسا تقسیم تصمیم بزرگ به گام های کوچکتر و مدیریت پذیرتر، به گونه ای که هر یک از آنها راحت تر قابل تصمیم گیری باشند. بدون تردید زمانی که تصمیمات بزرگ را به گام های کوچک تری تقسیم کنیم، می توانیم آنها را در مراحل بیشتری انجام دهیم. حتی در مواجه با مشکلات بزرگ هم اگر آنها را به دسته های کوچکتر تقسیم کنیم، راه حل های بهتری برای رفع آنها پیدا خواهیم کرد.
ساده سازی تصمیم های سخت با کاهش متغیرها
ممکن است از خود بپرسید چگونه می توان سخت ترین دوراهی های زندگی را با کاهش متغیرها، سپری کرد؟ باید بگوییم زمانی که شما فاکتورهای متنوع زیادی را برای تصمیم گیری در شرایط سخت در نظر میگیرید، دچار سردرگمی می شوید. حال اگر این فاکتورها و متغیرها را کاهش دهید، مسلما تصمیم گیری برای شما آسان تر خواهد شد.
از دید دکتر ماکان آریا پارسا شما برای عبور از این مرحله تنها کافیست بر روی عوامل اصلی تمرکز کنید. سپس عوامل ثانویه را کاهش داده یا حذف کنید. این اقدام به شما کمک خواهد کرد که تصمیم گیری ساده تر و عملی تری بگیرید. به عنوان مثال برای تصمیم گیری منطقی، شما می توانید شرایط به وجود آمده را بررسی کنید و تنها بر روی علت اصلی بروز آن اتفاق تمرکز نمایید. پس از یافتن علت اصلی، بهتر می توانید آن را حل کنید.
ساده سازی تصمیم های سخت با دقت و صبوری
از سخت ترین دوراهی های زندگی تنها با دقت و صبوری می توان عبور کرد. برای این کار شما نیاز دارید که ابتدا تصور کنید انتخابی که انجام داده اید کاملا با شکست مواجه شده است. در این مرحله باید دقت کنید که چه عواملی باعث بروز این شکست شده اند. حال با صبوری به دنبال راه حل هایی باشید که این شکست را جبران کنید. این راه حل ها را باید در برنامه خود بگنجانید.
در یک مثال دیگر ساده سازی تصمیم های سخت، تصور کنید که تصمیمات شما همگی موفقیت آمیز بوده اند. حال باید دقت کنید که چه عواملی منجر شده اند تا این تصمیم شما موفقیت آمیز طی شود. زمانی که عوامل مورد نظر شناسایی شدند، باید فکر کنید چگونه می توانید آنها را حفظ کنید. در نهایت نیز این روش های حفظ عوامل موفقیت آمیز را، برای اجرای دست تصمیمات خود در برنامه بگنجانید.
در واقع دقت و صبوری کردن برای حل مشکلات، بارزترین مثال برای ساده سازی تصمیم گیری در شرایط سخت و دشوار است؛ زیرا انسان های صبور بهتر می توانند شرایط اطراف خود را مورد بررسی قرار داده و راه حل های مطلوبی بیابند. آنها از دقت بالاتری هم برخوردار بوده و همواره نتیجه بهتری در شرایط سخت و دشوار به دست می آورند.
تصمیم های سخت را با بررسی، تعیین هدف و مشخص کردن مقصد ساده بسازیم.
برای اقدام به ساده سازی تصمیم های سخت، شما نیاز دارید که هدفتان را مشخص کرده مقصد هدفتان را تعیین کنید. اگر مسیر حرکت شما برای حل مشکل مشخص شود، ابزارهای حرکت هم برای شما مشخص خواهند شد. به عنوان یک مثال برای ساده سازی تصمیم گیری در این زمینه، می توانیم به قبولی در کنکور اشاره کنیم.
زمانی که هدف و مقصد شما از مطالعه درس (یعنی همان کنکور) مشخص شود، شما بهتر می توانید تصمیم گیری کنید. این تصمیم گیری بعد از تعیین هدف، به شما امکان برنامه ریزی می دهد. اگر مطابق با این برنامه پیش روید، بدون تردید در کوتاه ترین زمان ممکن می توانید به هدفی که دارید دست یابید.
گذشتن از سخت ترین دوراهی های زندگی با استفاده از فرمول ها و الگوریتم ها
استفاده از فرمول ها و الگوریتم ها در تصمیمگیری های مشابه در گذشته، می تواند فرآیند تصمیمگیری را ساده تر کند. اگر به یک مثال برای تصمیم گیری منطقی توجه کنید، متوجه نحوه استفاده از این فرمول ها می شوید. تصور کنید که شما در گذشته یک مشکلی را حل کرده اید، یا این مشکل در گذشته برای یکی از دوستان و آشنایان شما رخ داده بوده و با کمک شما آن را حل کرده است.
حال اگر این اتفاق برای شما رخ داده باشد، برای این که بتوانید مشکل خودتان را برطرف سازید، نیازی به شروع مجدد این مسیر نخواهید داشت. شما می توانید بسته به تجربه ها و اطلاعاتی که در اتفاق گذشته به دست آورده اید، این مشکل را برطرف سازید. این تجربه ها و اطلاعات، همان فرمول ها و الگوریتم هایی هستند که در تصمیم های سخت شما را یاری می رسانند.
این مطلب ادامه دارد… .