از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا بیزینس پروپوزال یا پیشنهاد کسب و کار یک نوع سند محسوب می شود. به کمک این سند یک  شرکت یا سازمان می تواند متقاعد شود که یک جنس را خریداری نماید. این پیشنهاد نامه به طور معمول شامل اطلاعات دقیق درباره خدمات یا محصول و بودجه پیشنهاد شده می باشد. ما در این مقاله قصد داریم با بیزینس پروپوزال به طور کامل بیشتر آشنا شویم، پس با ما همراه باشید.

دکتر ماکان آریا پارسا

آشنایی با بیزینس پروپوزال

از نظر دکتر ماکان آریا پارسا هدف پیشنهاد کسب و کار یا بیزینس پروپوزال متقاعد نمودن مشتری است که بتواند یک محصول را خریداری نماید. علاوه بر این با این کار تجربه، ارزش و تخصص شما به رقبا نشان داده می شود. پروپوزال های کسب و کاری می توانند به شکل های مختلف خود را نشان دهند. از جمله اسناد طرح های ویدئویی و ارائه ها. این طرح ها غالبا به درخواست یک مشتری بالقوه باید مورد استفاده قرار بگیرند. علاوه بر این برای کسب و کارهای جدید نیز بیشتر ارائه می شوند. پس از آن فرصت برای مخاطبین فراهم می شود.

نمونه بیزینس پروپوزال

یک بیزینس پروپوزال یا پیشنهاد کسب و کار زمانی موفق می شود که پشت آن برنامه ریزی، ارتباطات دقیق و تحقیق باشد تا توانایی های شرکت شما را به خوبی نشان دهد. شما می توانید با این راهکار مشتریان خاص خود را جذب نمایید.

بین پیشنهاد کسب و کاری و طرح کسب و کار چه تفاوت هایی وجود دارد؟

به یاد داشته باشید بیزینس پروپوزال سندی است که خدمات یا محصول خاصی را که یک کسب و کار به مشتریان ارائه می نماید، به طور دقیق تشریح می نماید. در صورتی که بیزینس پلن یک نوع سند جامع می باشد که استراتژی های کلی و اهداف کسب و کار را به طور دقیق مشخص می نماید. یک طرح کسب و کار به طور معمول شامل تجزیه و تحلیل بازار، پیش بینی های مالی، ساختار مدیریت، ماموریت و چشم انداز شرکت می باشد.

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا تمرکز پیشنهاد کسب و کار یا بیزینس پروپوزال بر خدمات یا یک محصول می باشد. طرح کسب و کار می تواند نمای کلی از کسب و کار را به طور دقیق ارائه دهد، اما پیشنهاد کسب و کار برای قرار داد خاص و تضمین فروش مورد استفاده قرار می گیرد. به یاد داشته باشید طرح کسب و کار برای نظم بخشیدن به رشد کسب و کار کاربرد زیادی دارد.

نمونه پروپوزال کاری

یک پیشنهاد نامه کسب و کار چه عناصری دارد؟

به یاد داشته باشید پیشنهاد نامه کسب و کار می تواند به صورت یک نامه پیشنهادی باشد، ولی برخی اوقات به صورت اسناد طولانی می باشد. این نوع پیشنهاد نامه به درخواست مشتری وابسته می باشد. فروشندگانی که به درخواست مشتریان پاسخ می دهند، می بایست همیشه قالب ترجیحی و اعلام شده مشتری را در طرح های پیشنهادی خود دنبال نمایند. توجه داشته باشید عناصر مشترک مورد تقاضا می توانند در طرح های پیشنهادی نیز مورد استفاده قرار بگیرند. این طرح ها عبارتند از:

  • بهایا
  • جدول زمانی
  • مدارک شرکت
  • فنون نمایشگر
  • راهکار یا روش حل مسئله
  • بررسی اجمالی یا خلاصه نیاز یا مشکل
  • فهرست مطالب
  • خلاصه اجرایی

طرح های پیشنهاد نامه کسب و کار می توانند بسیار کوتاه و مختصر باشند تا حدی که اطلاعات مورد نیاز را منتقل کنند.

پروپوزال کاری

نمونه بیزینس پروپوزال

نمونه بیزینس پروپوزال یکی از پرکاربردترین اصطلاحات در قرن مدرن به شمار می رود. اگر تحصیلات دانشگاهی داشته باشید و در حال ارائه پایان نامه باشید پس با این کلمه به خوبی آشنا هستید. توجه داشته باشید اگر دارای مهارت خاصی باشید و قصد داشته باشید از مهارت خود برای به کسب درآمد استفاده نمایید باید از چند روش، خودتان را به طور کامل به سایر افراد معرفی کنید. معرفی کردن شما به جامعه با استفاده از روش های گوناگون انجام می شود که در عصر ارتباطات رایج ترین آنها نمونه بیزینس پروپوزال می باشد. پروپوزال را می توان به صورت ایمیل نیز ارائه داد. در حقیقت شما با این کار توانمندی های خود را معرفی می نمایید. در این روش کسب و کار، شما با مخاطب خود ارتباط مستقیمی ندارید. تنها روشی که شما می توانید به وسیله آن خود را معرفی نمایید، نمونه بیزینس پروپوزال می باشد.

نمونه پروپوزال

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا زمانی که کارفرما یا مشتریان پروپوزال کاری شما را مطالعه می کنند تصور اولیه در ذهن فرد به طور دقیق شکل می گیرد. به همین خاطر باید بدانید پروپوزال کاری از اهمیت بالایی برخوردار باشد. پروپوزال کاری نقش پررنگی در تبلیغات و جذب مشتری دارد. به همین خاطر باید به این مورد توجه زیادی کنید زیرا احتمال موفقیت شما در بازار کسب و کار نسبت به سایر زمینه ها بیشتر می باشد.

نگاهی به پروپوزال شغلی

پروپوزال کاری یا شغلی انواع گوناگونی دارد. انواع پروپوزال کاری عبارتند از: پروپوزال های فروش، پروپوزال های بازاریابی، پروپوزال های جذب مشتری و پروپوزال های توسعه. به یاد داشته باشید اینکه شما چه توانمندی ها و مهارت هایی داشته باشید توسط آن می توانید پروپوزال خود را تهیه نمایید. یک موضوع دیگری که در اینجا بهتر است مطرح شود این است که این روزها افراد زیادی علاقه مند به فریلنسرینگ هستند. آزادکاری یا فریلنسینگ یک روش کاری پروژه محور می باشد که بیشتر اوقات ارائه خدمات و بازاریابی به طور آنلاین انجام می شود یا یک قسمت از کار با این روش انجام می شود. به همین دلیل بهتر است در این مواقع پروپوزال به صورت قوی انجام شود.

پروپوزال شغلی

اط دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا یک پروپوزال کاری درجه یک باید حتما صاحب پروپوزال را به طور دقیق به مخاطب معرفی نماید. زمانی که خواننده یا مخاطب پروپوزال کاری را مطالعه می کند باید نیازی که دارد به طور کامل برطرف شود. در پروپوزال کاری می بایست مهارت، تخصص و توانمندی های صاحب پروپوزال ارائه گردد. در ادامه به بررسی انواع پروپوزال کاری می پردازیم.

انواع پروپوزال کاری

دنیای تجارت و کاری بسیار وسیع و پیشرفته می باشد. پروپوزال کاری نیز در شرایط مختلف باید نوشته شود. ما در این بخش قصد داریم به انواع پروپوزال کاری به طور کامل بپردازیم:

  • پروپوزال خواسته شده: در این حالت امکان دارد یک شرکت یا مشتری یک مشکل را به طور دقیق شناسایی نمایند. پس از آن برای برطرف نمودن آن درخواست دهند که پروپوزال نوشته شود.
  • پروپوزال ناخواسته: در این مدل پروپوزال، نویسنده فرصت یا مشکلی را درک می کند و از خودش ابتکار فراوانی به خرج می دهد تا برای حل آن مشکل راه حلی ارائه دهد. او می تواند این کار را به بدون اینکه کسی از او درخواست کند انجام می دهد.
  • پروپوزال داخلی: به یاد داشته باشید این نوع پروپوزال درون سازمانی می باشد و اگر بخواهیم نگاه کلی به این موضوع داشته باشیم، با این روش می توان مشکل را به صورت فوری حل نمود.
  • پروپوزال خارجی:این نوع پروپوزال کاری به سایر سازمان ها قرستاده می شود و هدف از طراحی آن رفع نیازها می باشد. پروپوزال خارجی امکان دارد برای پاسخ به درخواست فرد دیگر فرستاده شود.

پروپوزال بیزینسی

نمونه پروپوزال کاری

نمونه پروپوزال کاری می تواند به بررسی پنج سوال می پردازد:

  • پروپوزال می بایست توصیف کند که شما چه فردی می باشید؟
  • قصدتان انجام چه کاری است؟
  • چرا قصد دارید این پروژه را دنبال کنید و آن را انجام دهید؟
  • این پروژه را قصد دارید کجا اجرا کنید؟
  • چه زمانی قصد دارید این پروژه را اجرا کنید؟

نمونه سوابق کاری

پروپوزال کاری می تواند نیازها و اهداف یک پروژه را به طور دقیق تعیین نماید. زمانی که یک پروپوزال کاری نوشته می شود باید سوالات به طور دقیق پاسخ داده شوند:

  • موضوع اصلی: قصد دارید برای حل چه مشکلی پاسخ خود را ارائه دهید؟
  • منابع پروژه: چه منابعی در دسترس شماست؟
  • زمان بندی پروژه: مدت زمانی که پروژه را انجام می دهید چقدر می باشد؟
  • بودجه پروژه: هزینه پروژه چقدر می باشد؟
  • نتایج پروژه: ما در پایان باید به دنبال چه نتایجی باشیم؟

بیزینس پروپوزال چرا مهم است

 

هدف یک پروپوزال کاری، متقاعد سازی تمام مدیران و جذب مشتری می باشد. برای اینکه یک پروپوزال خوب نوشته شود ابتدا باید مثل یک مدیر حرفه ای فکر کنید. یعنی به طور دقیق باید فکر کنید که آنها در پی چه چیزهایی هستند و دوست دارند چه نتایجی دریافت نمایند. به همین خاطر پیش از اینکه نوشتن را آغاز کنید باید شناخت خودتان را بالا ببرید.

 

نمونه سوابق کاری بیزینس

چگونه یک پروپوزال شغلی را بهتر بنویسیم؟

ما در این بخش از مقاله سعی داریم تا به شما بگوییم یک پروپوزال کاری را به چه صورت نگارش کنید تا خواننده درگیر مشکل نشود و بتواند ادامه آن را با دقت بخواند.

  • شما باید از نمودارها و جدول های خوانا استفاده نمایید. با این روش صحبت های خودتان را روشن تر بیان نموده اید.
  • سعی کنید اصول پاراگراف بندی را با دقت رعایت نمایید تا مخاطب را دقیق تر هدایت نمایید.
  • شما باید حتما از فونت هایی استفاده کنید که خوانا باشند. سعی کنید فونت های جذاب داشته باشید.
  • استفاده نمودن از رنگ های خاص برندتان می تواند موجب جذابیت پروپوزال شما شود.
  • از تصاویری استفاده کنید که واضح تر باشند تا خواننده اذیت نشود.
  • پیش از ارسال، متن را دقیق بخوانید. غلط املایی ها را حتما نگارش کنید.

 

ماکان آریا پارسا