طبق صحبت های دکتر ماکان اریا پارسا مقابله با تنبلی، برای افراد کم انرژی ضروری است. تنبلی اختلالی است که بی‌توجهی به آن می‌تواند مشکلات زیادی را برای شما به وجود بیاورد. ما انسان‌ها به‌ صورت بالفطره نیاز به پیشرفت داریم و دوست داریم که مهارت‌های گوناگونی را بیاموزیم و به پیشرفت‌هایی دست پیدا کنیم. اما خب هنگامی ‌که تنبلی به سراغ ما می‌آید، قاعدتاً این روند دچار اختلالاتی می‌شود. همین موضوع باعث شد تا ما در ادامه این مقاله برای شما در رابطه با مبارزه با تنبلی صحبت کنیم و برای شما به بررسی راه‌های درمان تنبلی و سستی بپردازیم. اگر به‌ دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این ‌رابطه هستید، با ما همراه بمانید.

 

 

به چه کسی می‌گوییم تنبل؟

قبل ‌از بررسی راه‌های مقابله با تنبلی، اجازه دهید برای شما بگوییم که چه کسی صفت تنبل را یدک می‌کشد. به‌ طور کلی فردی که هیچ کار مفیدی در زندگی‌اش نمی‌کند و در عین عدم تلاش، توقع دارد تا پیشرفت کند و کارهایش روی روال بیفتند، تنبل نام دارد. علاوه‌ بر این موضوع، آن دسته از افرادی که به‌ صورت مداوم احساس کسلی دارند و نمی‌توانند کارها و فعالیت‌های ساده را به پایان برسانند نیز تنبل هستند. این افراد، معمولاً برای به انجام رساندن ساده‌ترین اقدامات نیاز به کمک افراد دیگر دارند تا بتوانند زندگی‌شان را پیش ببرند. در واقع بدون کمک اطرافیان چنین افرادی نمی‌توانند زندگی بدون مشکل و راحتی داشته باشند.

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا افراد تنبل، میل به انجام کار یا تلاش برای رسیدن به هدفی ندارند و همین نکته می‌تواند در زندگی آینده آن‌ها مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. در حال حاضر انواع تنبلی در دسته بندی‌های متفاوتی وجود دارند که هر کدام از این دسته بندی‌ها، ویژگی‌های خاص خودشان را یدک میکشند و برای افراد با شخصیت‌های متفاوت اتفاق می‌افتند. تنبلی علاوه ‌بر درگیر کردن جسم، ذهن را نیز به خود درگیر می‌کند‌. دقیقاً به‌ همین دلیل است که بسیاری از ما انگیزه و توان کافی برای کنار گذاشتن این اخلاق را نداریم.

 

 

راه‌های درمان تنبلی و سستی

چه فاکتورهایی باعث ایجاد تنبلی میشوند؟

در کنار صحبت در رابطه با راه‌های درمان تنبلی و سستی و کسب اطلاعات راجع‌ به این ‌که چگونه تنبلی را کنار بگذاریم، بیایید با هم در رابطه با عوامل این اتفاق نیز صحبت کنیم. به ‌طور کلی هر رفتار و منشی که در ما انسان‌ها به وجود می‌آید، به واسطه فاکتورهای گوناگونی رخ می‌دهد و هیچ اتفاقی بی‌دلیل و بدون پیش‌زمینه نیست. تنبلی نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد. اگر به ‌دنبال مبارزه با تنبلی هستید، باید حتماً در رابطه با این خصوصیت اخلاقی اطلاعات کاملی کسب کنید تا بتوانید راحت‌تر این مانع بزرگ را از زندگی خود حذف کنید.

 

دلایل گرایشی: به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا یکی از مهم‌ترین دلایلی که ممکن است باعث ایجاد تنبلی در ما شود، دلایل گرایشی می‌باشد. به واسطه ترس از شکست یا حتی در برخی موارد ترس از افسردگی، ما نمی‌توانیم مسئولیت کارهایمان را بپذیریم و قبول زحمت نمی‌کنیم. علاوه‌ بر این موضوع مواردی مانند افسردگی، کم بودن اعتماد به‌ نفس و… نیز می‌توانند باعث شوند تا ما در زندگی خود فردی تنبل باشیم. پس در این شرایط، یکی از راه‌های مبارزه با تنبلی، بالا بردن اعتماد به ‌نفس، از بین بردن افسردگی و ایجاد حس مثبت در زندگی می‌باشد.

 

خستگی جسمی: در بسیاری از موارد، خستگی جسمی می‌تواند عامل دیگر تنبلی باشد‌. پس برای مقابله با تنبلی، ما باید به ‌صورت فیزیکی انرژی بیشتری داشته باشیم. بیماری، استرس، خستگی بیش ‌از حد و…، جزو آن دسته از مواردی هستند که می‌توانند در این زمینه باعث تنبلی شوند.

 

از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا نداشتن اطلاعات: مورد دیگری که می‌تواند به ‌عنوان دلیل تنبلی شناخته شود و باعث بروز انواع تنبلی باشد، موانع شناختی است. هنگامی‌ که شما اطلاعات کافی در رابطه با موضوعات و مسائل گوناگون نداشته باشید، قابلیت برنامه‌ریزی را نخواهید داشت و همین نکته، می‌تواند باعث شود تا شما انگیزه و توانایی برای انجام بسیاری از اقدامات نداشته باشید. هر چه اطلاعات شما در رابطه با محیط پیرامون کم‌تر باشد، شما مدیریت کمتری روی آن خواهید داشت و همین موضوع می‌تواند انگیزه و توانایی شما برای پیش رفتن و سروسامان دادن به اوضاع را بگیرد.

 

 

چگونه تنبلی را کنار بگذاریم

شناخت راه‌های مقابله با تنبلی

 

طبق صحبت های دکتر ماکان اریا پارسا بعد از کسب اطلاعات راجع ‌به دلایل تنبلی، حال بیایید با هم بررسی کنیم که چگونه تنبلی را کنار بگذاریم و مشخص کنیم که راه‌های درمان تنبلی و سستی چیست. شناخت روش‌های درمان تنبلی می‌تواند به شما کمک کند تا بدون نیاز به پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور و استفاده از خدماتی مانند مشاوره‌ها، راحت‌تر به زندگی عادی خود بازگردید و انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه خود را داشته باشید. بیایید با هم یاد بگیریم که چگونه می‌توانیم به مبارزه با تنبلی برخیزیم.

 

 

 

به خود سخت نگیرید و به کوچک‌ترین چیزها قانع باشید

 

مورد اولی که می‌تواند در لیست راه‌های درمان تنبلی و سستی مورد بررسی قرار بگیرد، راضی بودن به حداقل‌ها در اوایل مسیر است. بسیاری از افراد فکر می‌کنند که برای شروع روند مقابله با تنبلی، باید کمال‌گرا باشند؛ اما این تصور کاملاً اشتباه است. شما نباید برای درمان این اختلال به خود سخت بگیرید، بلکه باید کاری کنید که ذهن و بدن شما به کوچک‌ترین موفقیت‌ها نیز واکنش مثبت و خوبی نشان دهد. علاوه‌ بر این موضوع، بهتر است این نکته را نیز بدانید که کمال‌گرا بودن افسردگی و اضطراب شدیدی را با خود برای شما به‌ همراه دارد و همین موضوع نیز می‌تواند همان ‌طور که پیش‌تر نیز برای شما گفتین میل به تنبلی شما را افزایش دهد. سعی کنید که به کمترین‌ها راضی باشید تا بتوانید آرام‌آرام تنبلی را به‌ طور کامل کنار بگذارید.

 

 

مدیریت داشتن، یکی از راه‌های مقابله با تنبلی

 

از دیگر مواردی که می‌تواند برای مقابله با تنبلی مناسب و کاربردی باشد، داشتن مدیریت است. سعی کنید که به‌ صورت پله‌پله اهداف خودتان را بچینید و انتظارات غیرواقعی از خودتان نداشته باشید. این کار می‌تواند باعث فرسودگی شما شود. اهداف خود را به‌ صورت پله‌پله روی کاغذ بنویسید و بعد رسیدن به هر کدام از آن‌ها، خود را تشویق کنید. این اقدام می‌تواند به شما کمک کند در کنار عدم فشار به خودتان، انگیزه کنار گذاشتن تنبلی را نیز داشته باشید.

 

 

 

برای مبارزه با تنبلی، نقاط قوت خودتان را پیدا کنید

 

مورد دیگری که می‌تواند در لیست راه‌های درمان تنبلی و سستی جای بگیرد، پیدا کردن نقاط قوت می‌باشد. شما با شناخت نقاط قوت خود می‌توانید به‌ صورت درست و اصولی برای مبارزه با تنبلی از آن‌ها بهره بگیرید. در واقع شما با این کار، انرژی خودتان را روی نقاط قوت خود متمرکز می‌کنید و همین موضوع می‌تواند به شما کمک کند تا راحت‌تر از تنبلی رهایی پیدا کنید.

این مطلب ادامه دارد…