رابطه هوش هیجانی و حل مساله جزو روابط اساسی در زندگی امروزی محسوب می شوند. پس باید به آن توجه زیادی شود. از دید دکتر ماکان آریا پارسا رابطه هوش هیجانی و حل مساله به عنوان ابزاری موثر برای مقابله با بسیاری از مشکلات به کار می روند. هوش هیجانی نیز عبارت است از توانایی ادراک هیجان ها برای دستیابی به عواطفی سازنده. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی رابطه هوش هیجانی و حل مساله بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

بررسی رابطه هوش هیجانی و حل مساله

به گفته دکتر ماکان آریا پارسا رابطه هوش هیجانی و حل مساله به ما کمک کند که با مشکلات زندگی مقابله نماییم. البته به یاد داشته باشید رابطه هوش هیجانی و حل مساله توانایی گول زدن افراد محسوب می شود. پس باید بدانید دوست داشتن خود و قبول کردن هیجان های خود به این معنی نیست که فرد بتواند هیجان هایش را بپذیرد. به همین خاطر باید به هوش هیجانی اهمیت داد. نظریه مربوط به توانایی هوش هیجانی به چهار بخش تقسیم بندی می شود. بخش اول شامل هیجان ها و ادراک است که می تواند هیجان های خود و دیگران را ارزیابی نماید. بخش دوم توانایی کاربرد هیجان برای تفکر آسان می باشد که می تواند ارتباط درست هیجان ها را بررسی نماید.

کاربرد هوش هیجانی در زندگی

سومین بخش از رابطه هوش هیجانی و حل مساله،  شامل تجزیه نمودن هیجانات به اجزای مختلف می باشد. به همین دلیل احساسات پیچیده در موقعیت های مختلف اجتماعی نیز راحت تر درک می شود. بخش آخر یعنی بخش چهارم باید هیجان ها مدیریت شوند. سلامت جسم و روان فرد از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین خاطر باید مهارت های لازم برای زندگی آموزش داده شوند. یکی از مهم ترین فعالیت هایی که محققان روی آن تاکید می کنند، آموزش مهارت های هوش هیجانی می باشد.

آشنایی با کاربرد هوش هیجانی در زندگی

در بخش قبل به بررسی رابطه هوش هیجانی و حل مساله پرداختیم، در این بخش قرار است به کاربرد هوش هیجانی در زندگی فرد بپردازیم. بر باور دکتر ماکان آریا پارسا هوش هیجانی می تواند کمک کند که فرد با بحران های زندگی ساده تر مقابله نماید. اگر فردی هوش عاطفی بالایی داشته باشد می تواند در زندگی شخصی اش امیدوار و با انگیزه تر شود. علاوه بر این با استرس های روزانه خود راحت تر مقابله می کند. او قدرت تاب آوری بالایی دارد و مسئولیت پذیری یکی از صفات بارز او به شمار می رود. کسی که هوش هیجانی بالایی داشته باشد می تواند روابط سالم  و مثبت را تجربه نماید. او در زمان بروز استرس و خشم، می تواند خود را کنترل کند. همچنین بر هیجانات خود تسلط دارد.

ابعاد مختلف هوش هیجانی

بررسی ابعاد مختلف هوش هیجانی

نویسنده مشهور کتاب هوش عاطفی، به نام دانیل گولمن هوش هیجانی را به طور دقیق بررسی می کند. او انواع هوش هیجانی را در چهار بخش مطالعه کرده است. ما در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم:

  • خود آگاهی: به طور مثال من در این ساعت به خاطر دعوای شدیدی که با خواهرم داشتم بسیار ناراحت و عصبانی هستم. به همین دلیل می خواهم شخصیت او را تخریب کنم.
  • خود مدیریتی: بعد از احساس خشم نسبت به خواهرم راجع به کارم فکر کردم. با خود گفتم آیا انجام این کار درست است؟
  • آگاهی اجتماعی: در اینجا دانیل گلمن به توانایی درک و همدلی با دیگران می پردازد. به عنوان مثال من با خودم فکر می کنم چه چیزی موجب شده است تا خواهرم با من رفتار درستی نداشته باشد؟ آیا خواهرم امروز درگیر مشکل یا بحران خاصی شده است؟
  • مدیریت رابطه: مدیریت و اداره کردن روابط به این شکل است که من با خواهرم باید گفتگو کنم و دلیل بد خلقی او را بپرسم. پس از آن به طور دقیق به حرف هایش گوش کنم. با این کار من می توانم ارتباطی سازنده و مثبت برقرار کنم.

نویسنده مشهور کتاب هوش عاطفی

حل مساله با کمک هوش مصنوعی

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا حل مساله با کمک هوش مصنوعی به فرایندی اطلاق می شود که به وسیله آن شخص می خواهد روش های مقابله با مشکلات روزمره خود را کشف نماید. به بیان دیگر حل مساله با کمک هوش مصنوعی  یک راهبرد  مقابله بسیار مهم است که فرد می تواند به کمک آن پیشرفت مطلوبی داشته باشد.

اکثر اوقات فرایند حل مساله با کمک هوش مصنوعی، به صورت خودکار انجام می شود. پس از آن افراد نمی توانند از چگونگی انجام دقیق آن مطلع شوند. به یاد داشته باشید کسانی که توانایی حل مساله دارند می توانند بهتر از سایرین با استرس و مشکلات زندگی مقابله نمایند. آنها می توانند مسائل را راحت تر حل کنند. حل مساله فرایند شناختی رفتاری آشکار است و فرد می تواند در موقعیت های سخت پاسخ های بالقوه ارائه دهد. کسانی که از قدرت توانایی حل مساله برخوردار هستند به احتمال زیاد می توانند در موقعیت های مختلف موفق تر باشند.

، حل مساله با کمک هوش مصنوعی

چه کسانی هوش هیجانی بالایی دارند؟ این افراد دارای چه نشانه هایی هستند؟

طبق صحبت های دکتر ماکان آریا پارسا پس از بررسی حل مساله با کمک هوش مصنوعی، باید با ویژگی های هوش هیجانی آشنا شویم. هوش هیجانی تا حد بسیاری اکتسابی می باشد. انسان ها می توانند در طول زندگی خود مهارت های بسیاری را بیاموزند و تبدیل به افرادی شاد و موفق شوند. کسانی که هوش هیجانی بالایی دارند دارای ویژگی های زیر می باشند:

  • از تغییرات مثبت استقبال می کنند: کسانی که هوش هیجانی بالایی دارند از تغییرات مثبت ترس و واهمه ندارند. آنها در مقابل اتفاقات ناگهانی و دشوار همواره تلاش می کنند و با زیرکی از موانع رد می شوند.

این مطلب ادامه دارد…