از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا هوش کلامی همان توانایی افراد در نحوه استفاده از کلمات می باشد. این افراد می توانند با این هوش مفاهیم و افکار مختلف را بیان کنند. به طور کلی ۸ نوع هوش در انسان ها وجود دارند که یکی از آن ها هوش کلامی می باشد. به هوش کلامی هوش زبانی نیز گفته می شود. افراد از طریق آن می توانند با دیگران گفتگو کرده و یا حتی متن بنویسند. البته برخی از افراد هستند که این هوش را در بالاترین حد ممکن به صورت ذاتی دارند. این هوش قابل تقویت است. افراد با انجام فعالیت های مختلف می توانند آن را تقویت کنند. در نظر داشته باشید که معمولاً تفکر یک پدیده کلامی می باشد که وقتی افراد زبان را فرا می گیرند می توانند تفکرات خود را نیز بیان کنند.
در بیشتر افراد مشخص شده است که هوش کلامی مربوط به نیمکره چپ آن ها است و با این نیمکره ارتباط دارد. در نظر داشته باشید که در این هوش دو ساختار کلیدی موثر وجود دارد. یکی از این ساختار ها در ناحیه بروک مغز می باشد که افراد از آن برای برنامه ریزی و بیان کلمات استفاده می کنند. ناحیه دیگر ناحیه ورنیکه است که معمولاً این قسمت به درک زبان کمک می کند. در نظر داشته باشید که شما به راحتی می توانید با انجام فعالیت های مخصوص سبب تقویت هوش کلامی شده و این هوش را درون خود پرورش دهید. البته قبل از هر کاری بهتر است تست هوش کلامی را گرفته و در رابطه با میزان آن اطلاعات دقیقی به دست بیاورید. سپس اقدام به انجام راهکار های مختلف برای تقویت این نوع هوش کنید.
بررسی ویژگی های هوش کلامی
در نظر داشته باشید افرادی که دارای هوش کلامی هستند از یک سری ویژگی ها برخوردار می باشند. طبق صحبت های دکتر ماکان اریا پارسا معمولا این افراد می توانند ارتباط خوبی با دیگران برقرار کرده و از خواندن و نوشتن نیز لذت فراوانی می برند. همچنین می توانند املای کلمات را به درستی نگارش کرده و اشتباهات را سریعا متوجه شوند. معمولاً این افراد دایره لغات بسیار گسترده ای دارند و می توانند کلمات گوناگون را با یکدیگر ترکیب کرده و یک کلمه جدید بسازند. این افراد می توانند کلمات جدیدی اختراع کرده و یا کلمات غیر معمولی ساخته و از آن ها در جملات به بهترین نحو ممکن استفاده کنند.
به اعتقاد دکتر ماکان اریا پارسا افرادی که دارای هوش کلامی خوبی هستند معمولاً قافیه سازی خوبی نیز انجام می دهند. این افراد به دلیل توانایی بسیار عالی خود در سخنوری می توانند افراد دیگر را قانع کرده و موضوع مورد نظر را به آن ها القا کنند. معمولاً این افراد بسیار منظم و قاعده مند می باشند و می توانند از مهارت خود به بهترین نحو ممکن استفاده کنند. معمولا افرادی که در نوشتن نامه، شعر و داستان و یا گزارش بسیار خوب عمل می کنند دارای هوش کلامی بالایی بوده و در این زمینه مهارت های زیادی دارند.
مزایای وجود این هوش
هوش کلامی دارای مزایای بسیار زیادی می باشد. به همین دلیل افراد به دنبال تقویت هوش کلامی هستند تا بتوانند از این طریق از مزایای آن بهره ببرند. شما با داشتن این هوش می توانید چیز های جدید را به راحتی فرا گرفته و چگونگی تشکیل کلمات را آموزش ببینید. سپس می توانید کلمات را با یکدیگر ترکیب کرده و معانی جدیدی فرا بگیرید. به این صورت می توانید مطالب جدیدی برای آموزش فرا بگیرید و از آن ها اطلاعات خوبی به دست بیاورید. با استفاده از این هوش می توانید مهارت ارتباطی خود را تقویت کرده و با افراد دیگر به راحتی ارتباط برقرار کنید.
از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا مهارت های گفتاری می توانند سبب شوند تا شما ارتباط خود را تقویت کنید. این هوش می تواند مهارت های انتقادی و تحلیلی را نیز بهبود بخشد. وقتی شما زبان های مختلف را یاد می گیرید می توانید تفاوت ها و شباهت های آن ها را نیز فرا گرفته و تشخیص دهید. همچنین می توانید مهارت های تحلیلی را در مشاغل مختلف مانند تدریس، پزشکی، سردبیری، فرهنگ نویسی و … استفاده کنید. نوآوری یکی از مزایای این هوش می باشد. شما می توانید از طریق هوش کلامی نوآوری داشته و به راحتی در کار و حرفه خود موفق شوید.
تست کلامی تیزهوشان
امروزه تست هوش کلامی اهمیت بسیار زیادی دارد. شما می توانید در مقاطع مختلف تحصیلی این تست را برای فرزندان خود انجام داده و نتایج آن را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. این تست انجام می شود تا خانواده ها بتوانند به راحتی در رابطه با این هوش فرزندان خود اطلاعات خوبی به دست آورده و در صورت نیاز از روش هایی برای تقویت هوش کلامی فرزندان شان بهره بگیرند. هوش کلامی تیزهوشان سبب می شود تا افراد بتوانند در سریع ترین زمان ممکن اطلاعات بسیار خوبی در رابطه با این هوش به دست آورده و در جهت تقویت آن قدم بردارند. پس از اهمیت این تست به هیچ عنوان غافل نشوید.
نحوه تقویت این هوش
به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا روش های گوناگونی وجود دارند که افراد از طریق این روش ها می توانند به تقویت هوش کلامی خود کمک بسیار زیادی کنند. اگر شما می خواهید در آزمون های تیزهوشان شرکت کرده و در یک شغل و یا حرفه مشخصی مشغول به کار شوید باید این هوش را تقویت کنید. معمولاً افرادی که داوطلب آزمون تیزهوشان هستند به حل تمرین و تست های مختلف می پردازند تا بتوانند به مرور زمان این هوش را تقویت کرده و از فواید آن بهره ببرند.
در کنار حل تست و تمرین های زیاد خواندن کتاب شعر و داستان نیز کمک بسیار زیادی به افراد می کنند. همچنین شما می توانید در بحث و گفتگو های متنوع شرکت کرده و به تقویت این هوش خود کمک بسیار زیادی کنید. قرارگیری شما در شرایطی که نیاز به واکنش سریع وجود دارد می تواند ذهن شما را فعال تر کند. با همین روش های ساده و اصولی می توانید به راحتی به تقویت هوش کلامی خود پرداخته و نتایج حیرت انگیز آن را در زندگی شغلی و کاری خود مشاهده کنید.
این مطلب ادامه دارد…