از دید دکتر ماکان آریا پارسا عادت‌های اشتباه در محیط کار عادت‌هایی هستند که می‌توانند فعالیت تخصصی و کاری ما را تحت تأثیر قرار دهند. حتی در برخی موارد، این عادات تأثیرات سوء زیادی روی جایگاه شغلی ما دارند. دقیقاً به ‌همین دلیل است که شناخت رفتارهای اشتباه در محیط کار کاملاً ضروری به حساب می‌آید‌. با شناخت این رفتارها و عادت‌ها، شما می‌توانید متوجه شوید که کدام یک از آن‌ها آزار دهنده و غیرحرفه‌ای هستند تا بتوانید با برطرف کردن آن‌ها، تا حد بسیار زیادی فعالیت حرفه‌ای در محیط کاری خود داشته باشید. قاعدتاً هر چه رفتار شما در محیط کار رفتار حرفه‌ای‌تر و درخورتری باشد، شما راحت‌تر به موفقیت دست پیدا خواهید کرد.

محیط کار در عین صمیمیت و همکاری، نیاز به مشخص کردن مرزبندی های گوناگونی دارد. دقیقاً به ‌همین دلیل است که شما باید حواستان را جمع کنید و با شناخت عادت‌های غیرحرفه‌ای در محیط کار، آن‌ها را از رفتارهای خود حذف کنید. بیایید با هم در ادامه بیشتر در رابطه با این عادات غلط و مخرب صحبت کنیم و بفهمیم که رفتارهای اشتباه در محیط کار، تا چه حد می‌توانند در فعالیت کاری ما تاثیر مخربی داشته باشند.

 

 

عادت‌های اشتباه در محیط کار چه ویژگی‌هایی دارند؟

 

طبق گفته دکتر ماکان آریا پارسا عادت‌های اشتباه در محیط کار، مواردی هستند که به‌ طور کلی می‌توانند وجهه کاری شما را تخریب کنند و همچنین باعث آزار و اذیت سایر کارمندان نیز میشوند. این رفتارها معمولاً باعث می‌شوند تا احساسات موجود نسبت‌ به شما تخریب شوند. علاوه‌ بر جایگاهی که به واسطه تخصص و مهارت در محیط‌های کاری وجود دارد، شما به ‌عنوان یک انسان، با توجه به ویژگی‌های شخصیتی خود نیز از جایگاه خاصی در محیط‌های کاری برخوردار هستید. یعنی صرف‌نظر از کارمند، مدیر یا کارشناس بودن، به واسطه ویژگی‌های شخصیتی مثل فهیم بودن، با شعور بودن، با شخصیت بودن و… شما در محیط کاری خود یک جایگاه خاص دارید. در صورت تکرار مداوم رفتارهای اشتباه در محیط کار، شاید جایگاه کاری شما تغییر پیدا نکند، اما مطمئناً جایگاه شخصیتی شما متزلزل می‌شود. پس سعی کنید تا با شناخت عادت‌های غیرحرفه‌ای در محیط کار و کنار گذاشتن آن‌ها، از بروز مشکلات تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید.

 

رفتارهای اشتباه در محیط کار

 

تأثیر عادت‌های اشتباه در محیط کار چیست؟

 

از نظر دکتر ماکان آریا پارسا شناخت تأثیرات عادت‌های اشتباه در محیط کار می‌تواند به شما کمک کند تا با پیامدهای رفتارهای اشتباه در محیط‌هایی تخصصی‌ آشنا شوید و ریشه بسیاری از مشکلاتی که در این محیط‌ها برای شما پیش می‌آید را پیدا کنید. مهم‌ترین عاملی که بعد از شناخت این عادت‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا به فرد بهتری تبدیل شوید، این است که دلیل اتفاقات بد گذشته خودتان را می‌فهمید. قاعدتاً هنگامی‌ که شما رفتار اشتباهی در محیط کار را انجام داده باشید اما متوجه اشتباه خود نشده باشید، ممکن است که واکنش‌هایی که از اطرافیان و همکارانتان می‌گیرید، برای شما سوال ‌برانگیز باشند. اما خب با شناخت رفتارهای اشتباه، شما می‌توانید ریشه بسیاری از این رفتارها را پیدا کنید و برای برطرف کردن آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهید.

علاوه ‌بر این موضوع، با برطرف کردن این عادت‌ها، شما به فرد متشخص‌تر و بهتری در محیط کار تبدیل خواهید شد. بسیاری از کارفرمایان در دنیای امروز، علاوه ‌بر بررسی تخصص شما، به شخصیت شما نیز توجه می‌کنند تا بتوانند یک نیروی کار متخصص و در عین ‌حال فهیم را استخدام کنند. عدم توجه به این نکات در برخی موارد می‌تواند حتی باعث اخراج شدن شما از محل کار شود. پس سعی کنید که حتماً این عادت‌ها را پیدا و در جهت برطرف کردن آن حرکت کنید.

 

 

 

چگونه می‌توان عادت‌های اشتباه در محیط کار را کنار گذاشت؟

 

قدم اول برای کنار گذاشتن رفتارهای اشتباه در محیط کار، شناخت آن‌هاست. یعنی شما در مرحله اول با شناخت عادات بد، متوجه وجود یا عدم وجود آن‌ها در شخصیت خود میشوید. در قدم بعد قاعدتاً می‌توانید با توجه به اقداماتی مانند تکرار مداوم، نوت برداری، در نظر گرفتن جریمه‌ها و تشویق‌ها برای خود، کمک گرفتن از همکارانتان و… کاری کنید تا این عادات بد، به‌ طور کامل از بین بروند و شما بتوانید راحت‌تر به یک فرد حرفه‌ای در محیط کاری‌ خود تبدیل شوید.

 

عادت‌های غیرحرفه‌ای در محیط کار

 

بررسی عادت‌های اشتباه در محیط کار

 

پیشتر برایتان گفتیم که قدم اول برای کنار گذاشتن عادت‌های اشتباه در محیط کار، شناخت آن‌هاست. حال بیایید در ادامه به ‌طور کامل برخی از این عادت‌ها را مورد بررسی قرار دهیم تا متوجه شویم که این عادت‌ها کدام موارد هستند و چگونه می‌توانند تاثیر مخربی در روند کار کردن شما داشته باشند.

 

 

 

عدم توجه به آسایش و حریم شخصی همکاران دیگر

 

بر باور دکتر ماکان اریا پارسا از مهم‌ترین مواردی که می‌تواند در لیست عادت‌های غیرحرفه‌ای در محیط کار مورد بررسی قرار بگیرد، عدم توجه به آسایش و حریم شخصی سایر همکاران می‌باشد. رفتارهایی مثل بلند حرف زدن با تلفن در محیط کار، بلند صحبت کردن با سایر همکاران، وارد شدن به اتاق بدون در زدن، چک کردن مانیتور و یادداشت‌های سایر کارمندان و… جزو آن دسته از فاکتورها و مواردی هستند که می‌توانند در میان عادت‌های اشتباه مورد بررسی قرار بگیرند و از محبوبیت شما در محل کارتان بکاهند.

 

 

خشمگین شدن و ابراز خشم

 

به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا مورد دیگری که می‌تواند در لیست عادت‌های اشتباه در محیط کار مورد بررسی قرار بگیرد، خشمگین شدن و صحبت کردن هنگام عصبانیت است. همه ما انسان‌ها ممکن است به واسطه فاکتورهای گوناگونی دچار ناراحتی و عصبانیت شویم و در برخی موارد شاید حتی نتوانیم این احساسات را در خودمان کنترل کنیم. محیط کار نیز محیطی است که ممکن است که به واسطه سبک فعالیت، مستعد ناراحتی‌های بسیاری باشد. در این شرایط شما باید سعی کنید واکنش خودتان را کنترل کنید. اگر نمی‌توانید در هنگام عصبانیت واکنش‌ خود را کنترل کنید، اصلاً حرف نزنید. در برخی موارد، گفتن برخی نکات و انجام دادن برخی اقدامات در هنگام عصبانیت، می‌تواند تأثیر به ‌شدت مخربی در وجهه کاری شما داشته باشد. بهترین و عاقلانه‌ترین کار این است که هنگام عصبانیت صحبت نکنید و رفتار عجیبی از خودتان نشان ندهید.

این مطلب ادامه دارد…