به گفته دکتر ماکان آریا پارسا مهارت های ضروری زندگی می توانند موجب حل بسیاری از مشکلات شوند. برای جلوگیری از آسیب های متعدد چندین مهارت می توانند کمک کننده باشند. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی مهارت های ضروری زندگی بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

ماکان آریا پارسا مدیرعامل پارسی کانادا

آشنایی با مهارت های ضروری زندگی

از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا در دنیایی که همیشه در حال تغییر می باشد، مهارت های ضروری زندگی می توانند برای غلبه بر مشکلات کافی باشند. پردازش احساسات، تعامل با دیگران و مدیریت بهتر امور کاری می توانند به فرد کمک کنند تا بسیار موفق جلو برود و پیشرفت اساسی داشته باشد. چندین مورد وجود دارد که می تواند مهارت های ضروری زندگی را به صورت ویژه و به خصوص تعریف نماید. در ادامه به چند مورد از این مهارت ها به طور کامل می پردازیم:

  • مهارت های زندگی به فرد کمک می کند تا درک بهتری از همدلی و خودآگاهی داشته باشد و بتواند همیشه قدردان محبت های سایر افراد باشد.
  • مهارت های زندگی به فرد کمک می کنند تا بتواند درست و به موقع تصمیم بگیرد و نکات مهم را به طور دقیق تجزیه و تحلیل نماید.
  • مهارت های ضروری زندگی موجب می شود تا حس اعتماد در ارتباطات بین فردی ایجاد شود. پس از آن فضا برای مشارکت گروهی باز می شود.
  • مهارت های زندگی به فرد کمک می کنند تا مسئولیت کارهایش را برعهده بگیرد و در کارهایش نظم و انسجام ایجاد شود.
  • مهارت های زندگی به فرد کمک می کنند تا بتواند راهکارهای خلاقانه تری برای حل مشکلات خود پیدا کند.

مهارت های زندگی برای بزرگسالان

به یاد داشته باشید اگر بخواهیم به مهارت های ضروری زندگی به دید کلی تر نگاه کنیم، این مهارت ها می توانند به شدت کمک کننده باشند. شما باید سعی کنید ندای درونی خود را بیابید. پس از آن خودتان را برای حل چالش ها و فرصت های زندگی آماده نمایید.

مهارت های زندگی برای بزرگسالان

در ادامه به بررسی مهارت های زندگی برای بزرگسالان می پردازیم:

مهارت همدلی

طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا از مهارت های زندگی برای بزرگسالان می توان به مهارت همدلی اشاره نمود. همدلی به این معناست که شخص بتواند زندگی دیگران را حتی وقتی در آن وضیعت قرار ندارد، به خوبی درک نماید. همدلی می تواند به شخص کمک کند تا بتواند به افراد دیگر احترام بگذارد. همدلی موجب می شود که روابط اجتماعی فرد بهبود یابد. علاوه بر این فرد می تواند از دیگران حمایت کند.

مهارت خودآگاهی

از مهارت های زندگی برای بزرگسالان می توان به مهارت خودآگاهی اشاره کرد. خودآگاهی به معنای این است که ما بتوانیم ترس ها، خواسته ها و نقاط قوت خود را بهتر بشناسیم. زمانی که فرد از درون رشد می کند می تواند روابط میان فردی خود را به طور همدلانه مدیریت نماید و روابط بسیار موثر داشته باشد.

مهارت تصمیم گیری

دکتر ماکان آریا پارسا اعتقاد دارد که یکی از مهارت های زندگی برای بزرگسالان مهارت تصمیم گیری می باشد. این توانایی می تواند به شخص کمک کند تا بتواند درباره مسائل زندگی به خوبی تصمیم بگیرد. اگر شخصی بتواند فعالانه درباره فعالیت های مختلف تصمیم بگیرد می تواند انتخاب های خود را به درستی بررسی نماید. پس از آن به ارزیابی بپردازد. این فرد می تواند پس از عبور از راه های مختلف در بالاترین سطوح بهداشت روانی قرار بگیرد.

لیست مهارت های فردی

مهارت مقابله با استرس

مهارت مقابله با استرس می تواند در زندگی شخص بسیار تاثیر بگذارد. این توانایی بالقوه به فرد کمک می کند تا بتواند استرس خود را به درستی کنترل نماید. علاوه بر این در مکان های مختلف بتواند استرس و فشار خود را به خوبی کاهش دهد.

مهارت حل مسئله

مهارت حل مسئله به فرد کمک می کند تا بتواند مسائل مختلف زندگی را به خوبی حل کند. به یاد داشته باشید اگر مسائل حل نشوند می توانند موجب شوند فرد استرس زیادی را متحمل شود. پس از آن فرد درگیر فشار جسمانی می شود.

لیست مهارت های فردی

لیست مهارت های فردی به شخص کمک می کنند تا بتواند کارهای مختلف را انجام دهد. این نوع مهارت ها غالبا اکتسابی می باشند، یعنی فرد باید آنها را با تمرین و تلاش به دست آورد. مهارت های فردی به شخص این اجازه را می دهند تا احساسات خود را به شیوه درست ابراز نمایند و بتواند با دیگران همفکری و تعامل داشته باشد. به بیان دیگر این دو مهارت، زندگی شما را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. رشد فردی به هیچ عنوان آسان نیست، ولی وقتی فردی بتواند به آن برسد لذت آن بسیار ارزشمند می باشد. رشد فردی می تواند کمک کند تا روابط شخصی و حرفه ای شخص بهبود یابد.

انواع مهارت های زندگی در دوره ابتدایی

در ادامه به چند مورد از مهارت های فردی می پردازیم:

توانایی حل تعارض

یکی از اصلی ترین قسمت های لیست مهارت های فردی توانایی حل تعارض می باشد. تعارض می تواند قسمت اجتناب ناپذیر زندگی هر فردی محسوب شود، زیرا نمی توانیم از مردم دائما انتظار داشته باشیم که با ما تفاهم داشته باشند. نکته بسیار مهمی که وجود دارد روش مواجهه با تعارض ها می باشد. به گونه ای که باید اول آن را برطرف نمود. به یاد داشته باشید اگر شخص بتواند اختلافات و تعارضات را به صورت مسالمت آمیز و منطقی حل نماید، حتما خشنودتر و موفق تر می شود. حل نشدن تعارضات می تواند تاثیر مخربی بر روحیه فرد داشته باشند. پس از آن محیط کاری و زندگی شخص درگیر تنش می شود و آن شخص نمی تواند به آرامش برسد.

مهارت های مفید زندگی

تقویت اعتماد به نفس

بر باور دکتر ماکان آریا پارسا یکی از مهارت های فردی اعتماد به نفس می باشد. اعتماد به نفس به این معناست که فرد بتواند به توانایی خود ایمان داشته باشد و بتواند نسبت به زندگی امیدوار باشد. اعتماد به نفس می تواند با موفقیت ارتباط مستقیم داشته باشد. برای افزایش اعتماد به نفس می بایست روی توانایی ها و مهارت هایی که دارید متمرکز شوید. سعی کنید برای کارهایی کوچکی که انجام می دهید یک پاداش کوچک در نظر بگیرید. مهم ترین کار این است که هرگز خود را قضاوت نکنید. لازم نیست تا در همه زمینه ها بدرخشید، بلکه تنها کافی است برخی امور را به درستی انجام دهید.

مهارت همدلی

افزایش تاب آوری

یکی از مهارت های فردی تاب آوری می باشد. تاب آوری به شما این اجازه را می دهد که بعد از اینکه سختی و رنج های زندگی را تحمل کردید دوباره بلند شوید و برای موفقیت خود جشن بگیرید. تاب آوری می تواند به شما کمک کند تا بتوانید به زندگی معمولی خود برگردید و برای رسیدن به آرزوها و اهدافتان تلاش نمایید.  کسانی که می توانند تاب آوری را تقویت نمایند به هیچ عنوان در هنگام سختی ها احساس سرخوردگی و درماندگی نمی کنند. آنها سعی می کنند برای حل مشکلات خود راهکارهای زیادی پیدا کنند.

دوری از باورهای محدود کننده و آزار دهنده

از مهارت های فردی می توان به کنار گذاشتن باورهای محدود کننده اشاره کرد. باورهای محدود کننده تمام افکاری هستند که می توانند قدرت تصمیم گیری را از فرد سلب نمایند. علاوه بر این می توانند مانع رشد شوند. به همین خاطر فرد نمی تواند پیشرفت کند. به یاد داشته باشید این مشکلات در ذهن ما هستند و به هیچ عنوان واقعی نیستند. به همین خاطر حتما باید با این افکار جنگید و آنها را کنار گذاشت تا بتوانیم به آرامش برسیم.

 

انواع مهارت های زندگی در دوره ابتدایی

در ادامه به انواع مهارت های زندگی در دوره ابتدایی می پردازیم:

  • مهارت حل مسئله اجتماعی: آشنایی با مراکزی که می توانند به برطرف کردن مشکل کمک کنند، روش حل تعارض، تنظیم و کنترل وقت، توانایی برخورد با مسائل مختلف، استفاده نمودن از مراحل حل مسئله
  • مدیریت هیجان: به احساسات درونی هیجان گفته می شود. هیجانات می توانند بر چگونگی تصمیم گیری و رفتارهای فرد تاثیر فراوانی بگذارند. هیجانات به دو گروه مثبت و منفی دسته بندی می شوند. هر کدام از آنها دارای کارکرد گوناگونی هستند. مدیریت هیجان می تواند به شخص کمک کند تا با دیگران به صورت بهتری همدلی کند و ارتباط موثری با دیگران برقرار نماید.

نظر بلند دکتر ماکان آریا پارسا

  • ارتباط موثر: یکی از مهم ترین مهارت هایی که سازمان جهانی بهداشت آن را لازم و موثر می داند، داشتن ارتباط سالم می باشد. ارتباط موثر و سالم می تواند به فرد کمک کند تا نظرات و عقاید خود را به طور واضح و راحت بیان نماید. شخصی که بتواند ارتباط موثر با دیگران داشته باشد می تواند به راحتی از دیگران راهنمایی دریافت کند و هیجانات و احساسات خود را ابراز نماید.
  • تفکر خلاق: یکی از اصلی ترین مهارت های زندگی برای تصمیم گیری دقیق و صحیح، داشتن تفکر خلاق می باشد. تفکر خلاق یک نوع مهارت ذهنی به شمار می رود. فردی که می تواند این نوع تفکر را داشته باشد می تواند به روش نوین فکر کند و در برابر محدودیت ها انعطاف پذیری بهتری داشته باشد.