مدیریت کسب و کارهای کوچک برای افراد کارآفرین که قصد دارند کسب و کار خود را آغاز کنند بسیار اهمیت دارد. به گفته دکتر ماکان آریا پارسا این روزها با توجه به دشوار شدن پروسه زندگی داشتن درآمد بالا بسیار مهم می باشد و می تواند موجب آرامش بیشتر افراد شود. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع مدیریت کسب و کارهای کوچک بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

آشنایی با مدیریت کسب و کارهای کوچک

از دید دکتر ماکان آریا پارسا راه اندازی مدیریت کسب و کارهای کوچک به آسانی انجام می شود و برای راه اندازی اولیه آن نیاز نیست که حتما هزینه فراوانی بپردازید. به یاد داشته باشید اگر فردی ایده خوبی برای درآمدزایی داشته باشد می تواند با این روش پیشرفت کند. این رشته در دانشگاه های کشور نیز به خوبی تدریس می شود. پذیرش دانشجو از هر سه گروه تجربی، انسانی و ریاضی و فیزیک انجام می شود. در دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار جزو رشته های محبوب سراسر دنیا محسوب می شود.

کسب و کار کوچک چیست؟

در بخش قبل به مدیریت کسب و کارهای کوچک پرداختیم، در این بخش بهتر است با کسب و کار کوچک آشنا شوید. از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا کسب و کار کوچک باید تقریبا 250 کارمند داشته باشد. در بخش مدیریت کسب و کارهای کوچک هدف تربیت افراد با تجربه و متخصص می باشد. این افراد می توانند با راه اندازی کسب و کارهای کوچک به درآمد بالا دست پیدا کنند.  این مسئله می تواند به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی نماید.

رشته مدیریت کسب و کارهای کوچک

در رشته مدیریت کسب و کارهای کوچک دانشجویان مهارت های فراوانی نظیر بازاریابی، اصول مدیریت، زنجیره تامین و امور مالی و مالیاتی را یاد می گیرند. دانشجویانی که در رشته مدیریت کسب و کارهای کوچک تحصیل می کنند باید ذهنی خلاق و پویا داشته باشند. آنها باید بتوانند از مهارت و دانشی که در دوران دانشجویی کسب کرده اند برای خود بیزینس ایجاد کنند. پس از آن بتوانند کسب و کار خود را اداره کنند. افرادی که مدیریت کسب و کارهای کوچک را برعهده دارند باید بتوانند بینش عمیقی نسبت به مسائل مختلف داشته باشند. آنها باید بتوانند تجارت مورد نظر خود را بشناسند.

رشته مدیریت کسب و کارهای کوچک

رشته مدیریت کسب و کارهای کوچک به نسبت دیگر رشته های مدیریتی جدیدتر است و بازار کار آن بهتر می باشد. طبق صحبت های دکتر ماکان آریا پارسا مطالعات نشان می دهد بازار کار تا حد بسیاری به فارغ التحصیلان و دانشجویان وابسته است. لازم به ذکر است بدانید در حالت کلی این رشته بازار کار بسیار خوبی دارد و بیشتر سازمان های دولتی و خصوصی به این رشته احتیاج دارند. فارغ التحصیلان این رشته می توانند آموزش های لازم را ببینند و شرکت مورد نظر خود را تاسیس کنند. همچنین فارغ التحصیلان این رشته می توانند سمت های زیر را در مراکز دولتی و خصوصی بر عهده بگیرند:

  • مدیر خرید
  • کارشناس تحقیقات بازار
  • کارمند بانک
  • مدیریت فروش
  • مدیر بازاریابی

کتاب مدیریت کسب و کارهای کوچک

فردی می تواند در رشته مدیریت کسب و کارهای کوچک موفق شود که بتواند مهارت زیادی داشته باشد تا بتواند به درآمد بالا نیز دست پیدا کند.

کتاب مدیریت کسب و کارهای کوچک

در ادامه قصد داریم به بررسی کتاب مدیریت کسب و کارهای کوچک بپردازیم. بر باور دکتر ماکان آریا پارسا بهتر است بدانید شرکت تضامنی ترکیبی از دو یا چندین نفر می باشد. آنها برای کسب و سود در تاسیس یک واحد بازرگانی با یکدیگر مشارکت می نمایند. در این کتاب این موضوع به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است. به یاد داشته باشید یک استراتژی موفق یک استراتژی جامع است که به خوبی تلفیق شده است و بر پایه موفقیت تمرکز دارد. تعداد استراتژی های مالکان موسسات بازرگانی بی نهایت زیاد می باشد. با این وجود با کنار گذاشتن موارد جزئی فقط سه استراتژی باقی ماند. مایکل پورتر در کتاب کلاسیک خود تحت عنوان استراتژی رقابتی استراتژی های سه گانه را بررسی کرده است: رهبری هزینه، قیمت و تمرکز.

در کتاب کسب و کار های کوچک نام شرکت های زیادی ذکر شده ست که فاقد استراتژی های شفاف هستند. آنها امکان دارد در مدت زمان محدودی به موفقیت دست پیدا کنند. توجه داشته باشید به محض اینکه شرایط رقابتی دشوار شود به آسانی ضربه می خورند و نابود می شوند. بهترین چیزی که می توان به آن امید داشت میانه روی در بازار می باشد. در محیط جهانی رقابتی شدید امروز، کارآفرینان به صورت استراتژیک کار نمی کنند. موسسات می توانند خود را در معرض ریسک قرار دهند. لازم به ذکر است بدانید مدیریت استراتژیک مکانیزمی قوی و موفق در یک محیط رقابتی پر آشوب به شمار می رود.

چگونه در یک موسسه بازرگانی کوچک به موفقیت دست پیدا کنیم؟

توجه داشته باشید هدف از تهیه یک طرح استراتژیک قوی، ایجاد یک مزیت رقابتی برای یک موسسه بازرگانی کوچک می باشد. این مجموعه شامل عواملی است که این موسسه را از رقبا متمایز نموده است و جایگاه بالایی دارد. تمام شرکت ها باید برای ایجاد وجهه منحصر به فرد از طرح جدید خود رونمایی کنند. یک شرکت بر اساس قابلیت های فراوان خود می تواند موفق شود. کارآفرینان نیز در فضای رقابتی خود باید از چندین روش را برای متمایز کردن شرکت های خود از رقبا استفاده کنند.

استراتژی های شفاف

موسسات بازرگانی کوچک، به برنامه ریزی استراتژیک احتیاج دارند. این برنامه باید متناسب با نیازهای خاص آنها طراحی شود. برنامه ریزی استراتژیک زمانی می تواند نتایج ارزشمندی داشته باشد که پشت آن یک برنامه ریزی حرفه ای باشد. قدم اول باید یک بینش شفاف برای خودتان تهیه نمایید. کارآفرینان موفق می توانند بینش خود را به اطرافیانش خود منتقل نمایند. اغلب سرمایه گذاران این سوال را در ذهن خود مرور می کنند: من در چه کسب و کاری فعالیت می کنم؟ در قدم بعدی باید نقاط قوت و ضعف شرکت را بررسی نمایید. توجه داشته باشید نقاط قوت عوامل درونی مثبت می باشند و نقاط ضعف عوامل درونی منفی محسوب می شوند. در آخرین مرحله باید طرح های استراتژیک را به طرح های اجرایی تبدیل نمایید.

این مطلب ادامه دارد…